h1

Capitolul 3-Reintalnirea I

twilight_l

EPOV

Au trecut ani de cand am incetat sa traiesc,sau cum s-o numi chestia asta pe care vampirii o fac.De cand am parasit-o pe Bella toata lumea mea s-a prabusit,pentru ca ea era lumea mea.Era tot ce eu iubeam si de care aveam nevoie pentru a trai,ea era totul pentru mine.Stiu ca nu e fericita,ca s-a casatorit cu Ben,care nu o iubeste.De cand m-am intors acasa Alice imi repeta lucrul asta mereu.Are  are o fetita frumoasa cu Ben. Marie Dulce Swan,nu inteleg totusi de ce nu poarta numele lui Ben,dar nu ma intereseaza prea tare lucrul asta,ba chiar sunt fericit ca nu-i poarta numele.

 

Stiu ca inca ma mai iubeste chiar daca am parasit-o a doua oara,cu sange rece.Stiu ca am fost un mare mincinos cand i-am zis toate lucrurile acelea,stiam ca ea o sa le creada pentru ca mereu imi spunea ca nu este destul de buna pentru mine.Avea dreptate,era mult prea buna si eu nu o meritam.Dar o iubesc.Cu toate defectele si calitatile mele.Cu toate ca stiam ca o sa-mi creada minciunile,mi-as fi dorit sa fi invatat lectia dupa ce am parasit-o prima data,chiar daca de acea data am fost mai inteligent.

Dar ce puteam sa fac altceva?Trebuia sa spun lucrurile pe care Volturii m-au obligat sa le spun.Am facut-o..Ce alta optiune as fi avut ?Sa-i las sa o tansforme pe Bella,sa o ia de langa mine pentru totdeauna si eu sa stiu ca ea este in viata dar nu-si aduce aminte nimic despre mine,despre relatia noastra?Sau poate ..s-o las sa moara,inainte sa cunoasca viata?Nu puteam.Trebuia sa fac ce-mi spuneau Volturii,sa o parasesc pe Bella si sa ma alatur lor.Stateam cu ei ca iubirea vietii mele sa ramana vie.

 

Spre surprinderea mea dupa 4 ani m-au lasat sa ma intorc la familia mea si mi-au promis ca nu-i vor face niciun rau Bellei.Nu o vor transforma,nu o vor omora.

Stiam ca fac acest lucru din cauza prieteniei care o aveau cu Carlisle si pentru ca singurul lucru care puteam sa-l fac era sa citesc mintile tuturor..Nu raspundeam daca intrebarea nu-mi era adresata direct mie,mereu ma gandeam la Bella.Starea mea era mult sub starea catatonica.Voiam sa ma intorc in Forks alaturi de Alice,Jasper,Carlisle,Esme,si cel mai important,voiam sa fiu langa Bella chiar daca ea nu va sti ca sunt langa ea.Rosalie si Emmet traiau in Alaska ca o pereche de proaspat casatoriti.Alice ma suna in fiecare zi si imi povestea cum merg lucrurile pe acolo.

Cand putea imi povestea tot ce mai stia de Bella.Mi-a povestit ca atunci cand a ramas insarcinata a pus-o sa-i promita ca nu se va mai uita in viitorul ei.Niciodata nu i-a zis motivul,nici Alice nu intelegea de ce,dar asta era conditia pe care Bella i-a pus-o lui Alice daca mai voia sa o vada.Probabil pentru ca nu voia sa stie ce decizii ia,bune sau rele,sau poate ca voia sa aiba grija de fiica ei fara sa-i spuna cineva daca se descurca bine sau nu.Daca facea bine sau nu,asta era problema ei,erau greselile ei.Alice m-a convins sa vin sa locuiesc din nou cu ei,chiar daca eu nu eram prea sigur,dar mi-a spus ca Esme era trista dn cauza mea.Asta a fost o lovitura sub centura,asa ca m-am mutat din nou cu ei.

Nu ieseam prin Forks pentru ca nu voiam ca Bella sa ma vada.Cum sa vrea sa ma vada dupa ce am parasit-o a doua oara?

Eram intins pe iarba umeda din poienita noastra.Dupa ce Alice a avut acea viziune cu Bella,am fugit.Am fugit cum nu mai fugisem niciodata inainte,pentru ca nu voiam sa-i mai vad chipul Bellei din viziunea ei.Stiam ca daca ma mai uitam in mintea ei as fi fugit imediat la Bella si nu mi-ar fi pasat de consecinte.Faceam deja un efort foarte mare de a nu iesi prin Forks si de a nu-i simti mirosul,nu m-as fi putut abtine daca as fi stiut unde este.M-a suparat pe Alice pentru ca s-a uitat in viitorul ei,desi ii promisese ca nu o va mai face,dar stiam ca nu a facut-o intentionat.Era prea apropiata de Bella si viziunea a aparut fara sa vrea.

Alice mi-a povestit ca se vedeau foarte des.Zambea cand imi povestea cat de incantatoare era fina ei si despre cat de impiedecata era Bella.Imi placea ca era impiedicata,imi placea ca trebuia sa o sustin de fiecare data cand cadea.Imi povestea cat de indragostita era de micuta  si ca Jasper si Bella se inteleg foarte bine.

M-a deranjat ca nasul fetitei era Jacob,dar ar fi trebuit sa-mi dau seama de asta mai demult.Se intelegea bine cu Jake,pentru ca alta optiune de a fi langa Bella si fetita nu era.

Stiu ca un timp nu se vedeau foarte des pentru ca Bella era ocupata.Imi placea sa citesc articolele ei din ziar si cartea scrisa de ea.Eram indragostit de carte,aproape la fel de mult ca de Bella,o citeam si o rasciteam de o mie de ori.O invatasem pe de rost.Personajele ei descriau povestea noastra de iubire,numai ca in carte avea un final fericit.Mi-a descris in detaliu fiecare trasatura,iar descrierea care mi-a facut-o era magulitoare.Ea ma pretuia mai mult decat meritam.MI-a atras atentia numele care l-a alea pentru personajul principal,o tanara de 18 ani,care credea in iubirea adevarata,o fata care semana mult cu ea,chiar daca aspectul fizic nu era foarte bine conturat.Spunea despre ea doar esentialul.Ochi caprui,par de aceeasi culoare cu reflexii rosiatice si fata slaba.Personajul semana foarte mult cu ea si o contrasta enorm prin numele care il alesese

.

Rosalie.

 

Ziua si Noaptea.

 

Baiatul nu era uman,era un inger.Un inger care a salvat-o din fata mortii de o mie de ori.Erau aceleasi situatii in scenarii diferite.Accidentul de masina,violul,rapirea. Il chema Jasper,dar fizica era descrierea mea Ingerii ceilalti erau foarte diferiti de sensul cuvantului..Ingerii aceia au fost creati pentru a distruge vampirii,oamenii lup si orice creatura magica.

Aveau instinctul de a omora.Erau ingerii cazuti.In cartea era vorba despre trei,carora nu le-a schimbat numele:Victoria,James,Laurent.

II descria exact asa cum erau.Acei ingeri omorau oameni.M-a amuzat cum a descris faptele.Erau atat de detaliate.Faptele le-a narat exact cum le-a simtit pe pielea ei.

Un alt lucru care m-a mirat a fost cand a povestit despre prietenul ei Mike.Nu Mike Newton,cel pe care il descria era cel mai bun prieten ai ei,Jacob Black,un perfect om lup.Nu a schimbat nimic din partea lui mitologica,dar in planul realitatii a schimbat destule lucruri.S-a bazat mai mult pe versiunea de la Hollywood.

 

Prietena ei Alice,era descrisa ca fiind un om extrem de frumos,care putea vedea viitorul.De asemenea vorbea si despre relatia ei cu  cineva pe nume Aron.Asa il chema pe cel care il inlocuia pe Jasper.Il descria exact cum era.El nu era uman,era un vampir.Un vampir autentic care bea sangele oamenilor si caruia soarele ii facea rau.Bazat mai mult pe versiunile hollywoodiene decat pe realitate.

Puteam sa vad prin intermediul acestei carti cum vedea si simtea Bella totul.Cat de puternica era iubirea ei pentru Jacob,cat de stransa devenise prietenia ei cu Jasper,cat de mult tinea la Alice..Si..mi-am dat seama cat de mult a suferit cand am parasit-o.Nu puteam sa-mi dau seama daca in carte descrie sentimentele pe care lea avut dupa prima  data sau a doua data cand am plecat.

Povestea cum personajul masculin a abandonat-o pe protagonista si de asemenea descria si sentimentele ei.Asta,bininteles pana s-a intors la ea.

Era un final fericit.Finalul tipic pentru basmele cu zane.S-au casatorit,el nu a mai plecat niciodata de langa ea..cum am facut eu..si au avut o fetita.Dulce.I-a pus al doilea nume al ficei ei.O vedea perfecta,ca pe un inger in toata splendoarea lui.Ea era indragostita de fata ei si era persoana pe care o iubea cel mai mult.

Ce idiot am fost.Am lasat-o sa formeze o familie din care eu nu faceam parte.As fi dat orice ca fetita ei sa fie si a mea.Dar asta nu se putea si nu va fi posibil niciodata.

Un tipat m-a scos din gandurile mele.Oare imi imaginam?

 

-EDWARD!m-a strigat o voce frumoasa.

Nu putea sa fie..nu putea sa fie ea.In strigatul ei se putea diferentia disperarea si durerea.Se puteau distinge lacrimile.

Am auzit un zgomot incet,a cazut.Picioarele mele au prins forta si impotriva oricarei logici am inceput sa alerg in directia de unde am auzit strigatul.Alergam sa ajung la tinta mea.Bella.

Am alergat pana am ajuns la mijlocul drumului din padure care ducea spre poienita noastra.

Am incetinit ca sa ascult mai bine.Era ea.Stiam asta.Sau imaginatia mea o stia.

M-am oprit cand am vazut-o.Statea sprijinita de un copac si plangea incontrolabil.Era uda din cauza ploii.Am ramas uitamdu-ma la ea pentru cateva secunde.Cat dor mi-a fost de ea,cat de mult o iubesc.

M-am apropiat mai mult ca sa fiu in fata ei.Ea inca nu si-a dat seama de prezenta mea.Nu am mai putut sa suport sa o vad suferind .Inca plangea,imbratisandu-si corpul ca si cum i-ar fi fost frica sa nu se rupa.Machiajul se scursese,iar eu nu puteam sa o vad foarte bine pentru ca isi tinea capul intre genunchi.Dar am vazut o taietura care incepea chiar de sub ochiul drept..

Nu am putut sa o mai privesc cum sufera,cum se lasa dominata de durere.Si mai ales ca eu eram cel care ii cauzazem durerea asta.Am ingenunchiat langa ea.Inima mea dura si inghetata cum era, se rupea de fiecare data cand ea varsa o lacrima din ochii ei frumosi si profunzi.

-Bella.Am strigat-o cu o voce suava.

In ochii ei se putea citi teroare in momentul in care m-a vazut.

 

 

 

11 comentarii

  1. superb…am plans…este trist fanficul…astept urmatotul capitol!!!


  2. wow wow wow wow ce tareee. cand pui capitolul urmator?


  3. imi place la nebunie , cand pui urmatorul capitol? iubesc fan ficul


  4. wow ce trist :(…..dar totusi frumos :X
    astept celalat cap…sper ca Ed sa se impace cu Bella :X:X
    pwp :*


  5. frumos…dar tris….abia astept urmatorul cap….cand il pui???….:*:*:*


  6. Foarte tare…abia astept continuarea:X
    >:D<


  7. :X:X:X:Xsuperb:X:X:X:X:X


  8. trist foarte trist:)
    imi place muuult >:D<


  9. offfffff…kt de mult imi place…….


  10. saracutza!!!!!!!!!!


  11. in sfarsit sau rvezut
    yupiiii



Lasă un comentariu